Survivor 2024 má vítěze, ten si kromě titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun - iDNES.cz (2024)

Ve finále se rozhodovalo mezi bavièem, youtuberem a snowboardistou Martinem „Mikýøem“ Mikyskou, programátorkou Nikolou Kabátovou a youtuberem a influencerem Martinem Carevem.

„Jsem šastnej, že se nám v téhle ‚harrypotterovské‘ trojce povedlo dojít v podstatì až na konec. Samozøejmì se budu snažit vzpomínat z 99 % jenom na ty pozitivní vìci. První vìci, co se nám povedly, nauka o kokosech, jezení kokosù, to vše si budu odsud odnášet. Už mám na doživotí vystaráno,“ uvedl se smíchem Mikýø.

90 fotografií

V osudovém finále a po závìreèných soubojích mohl vyhrát pouze jeden ze tøí finalistù. Titul Survivor 2024 získal po hlasování kmenové rady složené ze soutìžících „odpadlíkù“ právì Martin Mikyska, který si bìhem úèasti v soutìži získal mnoho nových fanouškù.

Vítìze letošní „hry o pøežití“ znají lidé hlavnì pod pseudonymem Mikýø. V minulosti uvedl bìhem jednoho z rozhovorù jako svou pøezdívku „Lord Mikynski“, avšak vzápìtí pobavenì upøesnil, že mu tak bohužel nikdo neøíká. Mikyska je absolventem fakulty financí a úèetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze. V roce 2017 zde získal bakaláøský titul a v roce 2021 titul inženýr.

Mikýø v show Survivor Èesko & Slovensko 2024

Je také bývalým úspìšným snowboardistou a nìkolikanásobným mistrem Èeské republiky ve slopestylu. Jeho poøad Mikýøova úžasná pou internetem kombinuje zpravodajský formát s absurdním humorem. V roce 2021 moderoval hudební Ceny Andìl, kde spoleènì s muzikantem Jordanem Hajem parodovali „oscarovou“ facku Willa Smithe. Místo políèku se však spolu líbali.

Do Survivoru se Mikyska hlásil už v minulosti. Pøed zaèátkem soutìže uvedl, že svou úèast bere jako výzvu, která se neodmítá, a vìøí, že ve stáøí bude vdìèný, že si tuto pøíležitost nenechal ujít. Tìšil se na sportovní výzvy a s nekomfortem i nepøíjemnými situacemi plánoval bojovat humorem. Pøiznal, že na ostrovì bude nejvíce postrádat svou pøítelkyni a jezevèíka.

Velký rozhovor s Martinem Mikyskou si mùžete pøeèíst ve ètvrteèním vydání Magazínu DNES.

Survivor 2024 zná svého vítìze, Martin Mikyska si kromì titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun.

Dva další finalisté, programátorka Nikola Kabátová a influencer a cestovatel Martin Carev pøekvapili mnoho divákù tím, že se díky své taktice dostali až na samotný konec hry.

Nikola utvoøila bìhem soutìže velmi silné spojenectví s Janou. Byly souèástí aliance, ve které byl Mikýø, Pirát, Radek a Márty. Po vypadnutí Jany si postupnì našla cestu k Mikýøovi a Martinovi Carevovi. Spoleènì se jim podaøilo vyhodit ostatní èleny bývalé aliance.

Martin Carev zvolil rafinovanou strategii a držel se pøi zemi. Nejdøíve spolupracoval s Denisou, po jejím odchodu zùstával neutrální. Pobyt na ostrovì mu ztížila domluva s Yenifer, kvùli které mu kmen Titánù dlouho nevìøil. Kvùli tomu, že se snažil se všemi vycházet, ho nìkteøí považovali za slabého hráèe. Když se hra po zradì Mikýøe vyostøila, pøiklonil se na jeho stranu a výraznì pøispìl k odchodu Mártyho. Poté utvoøil silnou trojici s Nikolou a Mikýøem.

Život na ostrovì èlovìka poznamená, dojídám i po pøítelkyni, øíká Márty ze Survivoru

Letošní, již tøetí øada, odstartovala na Voyo 27. února. Mezi známými tváøemi, které zabojovaly na ostrovì uprostøed karibského moøe o titul a 2,5 milionu korun nechybìli hereèka, moderátor, taneèník nebo operní pìvec. Soutìžící si museli poradit se stavbou pøístøešku holýma rukama, rozdìláváním ohnì pomocí køesadla, hladem, steskem po domovì a pohodlí. A hlavnì se soupeøi a jejich taktikou.

Mezi silné hráèe letošní øady Survivoru patøil napøíklad taneèník Martin „Márty“ Prágr. O zkušenostech z ostrova promluvil nedávno v poøadu Rozstøel na iDNES.cz. „Survivor je extrémnì nároèný, extrémnì tìžký fyzicky, psychicky a musím øíct, že jsem asi t잚í období v životì nezažil,“ øekl Prágr pìt týdnù po návratu z reality show, kde si sáhl na dno, protože v prùbìhu soutìže onemocnìl. Že je to vážné, poznal ve chvíli, kdy zaèal plivat krev. Diagnostikovali mu zápal plic.

Survivor 2024: Martin „Mikýø“ Mikyska

Diváky zaujala napøíklad také soutìžící Ornella Koktová. Trojnásobná maminka však ukonèila svùj boj o miliony v reality show pøedèasnì a odstoupila dobrovolnì poté, co na ostrovì zkolabovala a skonèila v nemocnici.

Její manžel Josef Kokta v rozhovoru pro iDNES.cz prozradil, že svou ženu pøed úèastí v této soutìži varoval. „Øekl jsem jí: Takovou hrùzu nedáš, vùbec o tom neuvažuj. Rozhodla ale touha po dobrodružství a skuteènost, že od mládí, od svých devatenácti let, je se mnou a s dìtmi. Nestaèila si nic užít. Proto do toho šla, i když vìdìla, že se v takové soutìži mùže udát co*koliv. Ale známe své lidi. Vím napøíklad, jak má Ornella ráda jídlo, jak je protivná, když má hlad a jak to asi mùže vypadat, když nebude jíst tøi ètyøi dny. Natož delší dobu,“ popsal Kokta.

V Survivoru jsem ztratil všechny svaly, øíká zpìvák Sebastian

Reality show Survivor je televizní fenomén, který patøí mezi celosvìtovì nejúspìšnìjší formáty. Držitel ocenìní Emmy zaznamenal rekordní èísla sledovanosti v desítkách zemí po celém svìtì.

Soutìžící v Dominikánské republice podstoupili i letos nároèný souboj, který vyžadoval sílu, vytrvalost, odhodlání i taktické uvažování. Èeským prùvodcem show byl opìt sportovní komentátor, moderátor, znalec bojových sportù a promotér organizace Oktagon Ondøej Novotný, který uvádìl už obdobu této show s názvem Robinsonùv ostrov.

Survivor 2024 má vítěze, ten si kromě titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun - iDNES.cz (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5301

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.